2008-09-30

The Killers nya låt, Human, är i princip hur bra som helst en mörk natt som angränasar till oktober.
Hämta den
här .
Man blir nästan lite pirrig av den.

Min syn på gårdagens match är divergerad. Att kryssa hemma mot Nkpg är klent, men ändå rättvist då det inte är vi som har kniven mot strupen. Och om jag ska vara ärlig så ser jag hellre att de är kvar i Allsvenskan än Sundsvall eller Gefle. Men de åker nog ut oavsett. Förmodligen med Sundsvall, som der ser ut nu.
Ljungskile ska ha all cred i världen om de klarar kontraktet med tanke på deras trupp. Den där Wilson är värdefull för laget.


2008-09-26

Nu ställer vi oss upp och sjunger ett fyrfaldigt leve för Will Smith som blir the big four zero.

Den gamla fräscha prinsen tog sitt kliv till filmbranschen med några smålarviga komedier i tidszonen kring The Fresh Prince-avsnitten och 1995 fick han sitt stora genombrott med den oerhört konventionella Bad Boys. Sedan följde tre sensationellt stora filmproduktioner (Independence Day. Men In Black & Enemy Of The State) innan blockbustersuccéerna fick ett maskinellt hjärnstopp med Wild Wild West. Och det var runt den tiden jag började finna honom mer intressant än som en simpel komiker.
Rollerna i de sevärda The Legend of Bagger Vance och framförallt Ali (Vart tog Oscarn vägen?) banade vägen för det.  Dock följde han upp det med slarviga uppföljare som jag inte ens tänker nämna här innan han medverkade i den rätt intressanta Asimovfilmatiseringen av I, Robot.  
Oscarn kändes återigen nära när The Pursuit of Happyness kom för dryga året sedan, men återigen gick han bet.
Nu arbetar han återigen med den intressanta Gabriele Muccino (som regisserade just "Pursuit...") genom filmen "Seven Punds" som cirkulerar kring en främling som under en kort period kommer att påverka sju människors liv genom dramatiska skeenden. Det luktar Oscar lång väg denna gång, speciellt med tanke på att den öppnar i Usa runt de heliga filmdagarna för nomineringar (dec-jan).  
Att filmen dessutom har intressanta Rosario Dawson, Barry Pepper och smått genialiska Woody Harrelson i andra primära roller gör bara projektet ännu mer intressant.


2008-09-24

Det känns ganska konventionellt, men jag sållar mig till hyllningskören som gör vågen för Heath Ledgers insats som Jokern i The Dark Knight. Jag bekänner gärna öppet att de flesta inte skulle se på filmen med samma ögon om Heath fortfarande fanns hos oss. Men i sin helhet så sätter det bara hans karaktär mer i fokus och vilken fantastisk insats han de facto presterar. Jag hyllade inte Jack Nicholsons insats som Jokern i Batman (1989) då jag såg för mycket överspel och Tim Burtons överkåta användande av skuggor där hans dramaturgiska kompetens lackar. Men Ledger ger oss en skurk på gränsen till nervsammanbrott, en filmskurk som kommer att stanna hos mig för en lång tid.
The Dark Knight är, enligt undertecknad, den bästa
(superhjälte/dc/marvel)adaptionen som jag har sett sedan Superman - The Movie (1978). Punkt.

--

Jag satt och tittade på det fjärde avsnittet i OTH's sjätte säsong nu och fann mig njutandes av det bästa avsnittet på över ett år. Och i avsnittets slutparti med alla bildmontage så hör jag en låt som är helt fantastisk och jag sitter och funderar på vad det kan vara, sångaren låter som Chris Cornell men musiken låter som Timbaland så jag borde tänka om, men sedan minns jag att jag läste ett mailutskick om ett udda samarbete och tro på fan att låten var just "Scream" som är ett samarbete mellan de två musikerna.
Hämta låten här.

2008-09-23

Matchen vanns och bottenstriden är ett minne blott. Vi firar med ett glas Pommac och myser tillsammans, hand i hand.
Solen skiner och allt är bra idag.

Festen kan börja!

2008-09-22

En trist helg är förbi, thank God, och nu är det måndag och nya tag som gäller.
Hösten är äntligen här och jag njuter varenda sekund av den. Finally kan man klä sig mer som man vill göra.

Match ikväll och peppen är stor. Woho!

2008-09-20

Alltså...
Klockan närmar sig 07.00 och mitt pass är över.
Klockan 14.00 ska jag på en namngivelse på andra sidan stan, vilket betyder att jag måste gå upp vid tolv (!?!?!). Sen är hela dagen fullpackad med evenemang och sen ska jag åter arbeta i natt. Hur i hel**te ska detta gå ? :P

2009-09-18

Åh!
Klockan är alldeles för tidigt för mig. Klockan tolv ska jag träffa en fotograf som ska ta en bild på mig inför Studio. Det betyder ju att man dessutom måste se anständig ut. Vad ÄR detta?

--

Lite senare:

Woho, det gick ju bra.
Och så vann jag Metroid Prime 2 - Echoes till Gamecube på Tradera nyss för en struntsumma! Det som vanligtvis är så dyrt. Superbra!

2009-09-17

Det verkar som att jag ska medverka i Studio på lördag. Geeez. Hur ska detta sluta?
Dessutom är klockan redan 16.00 och jag känner mig sen i vanlig ordning.
Jag undrar vad Lou Reed gör idag.

tack och hej, leverpastej

2008-09-16

Tja vad kan man säga?
Efter 60 min blev han inbytt och gjorde mål nästan omgående. Stefan var dessutom nära att göra 2-1 bara ett par minuter senare, men men.
Vi är fortfarande obesegrade sedan 28 juli. Det är bra!

-


2009-09-16

Timmarna före avspark  och nervositeten börjar kännas stadig. Jag måste utföra mina rutiner som jag har gjort ett gäng gånger nu, samtliga gånger har lett till vinst eller kryssmatcher och de gångerna jag inte utfört dem har vi förlorat. Jag tänker inte sticka något under stolen med det, här ska det utföras samma rutiner som alltid.

Annars ser denna tisdag ut att bjuda på ett rätt så vanligt dagschema. Jag beger mig till NP nu ett tag och sen får vi se hur kvällen artar sig.

tack och hej, leverpastej

--

ett par minuter senare:
Arghhh!
Hur kan de inte låta Stefan starta mot Gävle ikväll?
Idioter!

2008-09-16; 02:17

En måndagsnatt i sällskap med Moby och timmarna innan avspark på Berhn Arena går nu att räkna med fingrarna.
Eller ja, 19:45 på tisdagskvällen sker det.
Gävle är på besök och vi ska visa gossarna i norr att hit kommer man inte ostraffat.

4 oktober spelar Apparat på Debaser i Sthlm och det känns ganska så intressant faktiskt. Måste se till att få ledigt den kvällen och sticka dit. Och på samma ställe spelar Ladytron i december.
Ja hela hösten ser intressant ut på Debaser faktiskt. Illa nog!

2008-09-14; 04:06

Aiight, klockan är mitt i natten (eller egentligen snutt på morgonen). Kvällens Hacienda flöt på väldigt bra, det kom mycket folk och Tanzwerk fyllde sin kvot riktigt bra.
Jag skulle våga chansa på 300 personer, utan att tveka speciellt mycket. Så jag är nöjd.
Jag är varken naken, blästrad eller ens skitsur... som Lok skulle ha varit!

2009-09-13, 03:46

Den här bloggen gör mig galen. Hur svårt ska det vara att kunna lära sig 
lite basic instructions?
Fuck it!

2008-09-12, 02:26

History of techno är en av mina favoritsamlingar. Den täcker en fantastisk del av den scenen jag växte upp med och fyra fullproppade plattor är ju mastigt och fint. Så som det ska vara. Jag skulle kunna klara av att DJ'a i flera timmar med enbart de fyra skivorna. Now thats what i call music!

Nu är helgen här och med det innebär det Hacienda på lördag. Vi hoppas på massor med folk.
I kombination med Tanzwerk kan det nog bara gå åt ett håll.
Se mer på Fejsboken för mer info!

9/11

För sju år sedan, precis på denna dag, satt jag och åt lunch på Krämarens gamla resturang, varpå det kom ett sms där det stod: "Ett plan har flygit in i World Trade Center".
Jag tänkte lite för mig själv att... Ja, det var väl någon segelflygare som flygit in i ett fönster och fortsatte äta. Efter en stund kom ett till sms: "Ett till plan har flygit in i byggnaderna".

Då förstod jag att detta inte var någon vanlig händelse. Jag och Daniel sprang ner på gatorna och in på Expertbutiken där jag fick uppleva en sån där händelse som man aldrig glömmer. Inne i TV-avdelningen stod samtliga apparater på och alla visade samma bilder på de rykande tornen.
Det bisarra med denna situation är att precis innan vi satte oss och skulle äta så stod vi inne på Akademibokhandeln och kollade på kartor över New York. Väldigt lustigt.

Sedan dess har jag ständigt följt olika teser och idéer om vad som verkligen kan ha hänt den där soliga morgonen i New York för sju år sedan.
Den grundläggande faktan om händelsen är faktiskt felaktig och det räcker med att se koalitionsbilden för att förstå det.
Jag bifogar här en bild från koalitionen på World Trade Center 2. Den enorma explosionen kan inte uppstå av ett inflygande plan på det sättet och med tanke på att det de facto var en Boeing 767:a så skulle den rimligtvis ha flygit igenom byggnaden, men den andra sidan visade inte en skråma.
Explosionen tyder på att planet måste haft bomber ombord som exploderade vid impakt och då ryker hela tesen om att det skulle vara en "spontankapning av fyra plan".
Det var så planerat och jag tror att det går väldigt högt upp i leden.

Well, vart lade jag nu min gamla 9/11 pin?


2008-09-11, 02:30

Nu när den sjätte säsongen av One Tree Hill börjat rulla i den amerikanska etern så kan jag inte låta bli att ha lite pirr i magen. Det är ändå en serie som verkligen tilltalar mig och det står jag mer än gärna för.
Den femte säsongen var enligt mig ett stort kliv nedåt med felprioriteringar och diverse skeva events. Men Mark Schwan styrde upp det mot slutet av femman och nu i sexan (där två avsnitt gått) verkar han ha återtagit kontrollen över serien (säsong tre av OC..,anyone?).
Nu är det dramatik på hög (serie)nivå och det gillar jag.
Veckans fråga är, som alltid: Vilken ögonfärg har Chad Michael? Jag har aldrig sett någon som kisar så mycket som han gör. Jämför gärna honom med Benjamin McKenzie så är de som natt och dag. Lite kul med tanke på att rollerna från början var menat vara ombytta.

2008-09-09, 13:46

Onsdag!
Ett experiment som motbevisar hela grundtanken senare och nu gör vi stan!

2008-09-10, 01:36

En lång dag är till ända och nu sitter man här med en bok i handen, ett nytt OTH-avsnitt i burken och en hög med skivor framför sig.
Att jag är trött har jag inte ens tänkt på.

2008-09-09, 18:29

En bok om Velvet Underground, ett gäng skivor och en promenad med Erika från Gävle. Vad mer kan man begära av en tisdag?

Vädret är hyggligt och Glassbilen åkte nyss förbi. Jag sprang ut och köpte ett packet Sandwich. Woho!

2008-09-09, 06:24

*pust*

Inte fan blev det klart, men nu ser man golvet!
Om man bara kunde få tyst på Tom DeLonge nu så man får sig ett par timmars sömn!

9 September, 00:54

"När man har väldigt mycket skivor så är det bra att ha dem i någon form utav ordning. "

Längre än så tänkte jag inte och klockan är ett. Lysande Gustaf!

Jisses!

8 September, 06:45

Måndagmorgon. En ny vecka breder ut sig.
Det verkar bli en händelsefull sådan som kulminerar på lördag då jag kör Hacienda igen på Stället - Vid Hörnet Av Torget (ex. Backstage).
Inne i klubben premiärar dessutom Tanzwerk med pompa och ståt (Boeoes Kaelstigen spelar live, slå det vettja) (ps. De uttalar sitt namn "Bös Kälstigen).

Nu ska jag sätta mig på cykeln och trampa hem.

Tack och hej, leverpastej.

The Secret.

Hemligheten ligger i namnet.
kajanus.blogg. se låter ju betydligt bättre än kajanus.blogspot.com, eller vad säger... ni?

Se där!

Två år senare och jag har lämnat ett par bloggar bakom mig. 
Jag finner nog blogg.se mer relevant än blogspot faktiskt, så jag kör nog igång på detta igen istället.